Také mám řadu výhrad, stejně jako Vy, pane Prouzo, k chování své banky vůči mně jako klientovi. Protože však pečlivě vážím pojmy, které používám, a přemýšlím o jejich obsahu, nikdy bych se neuchýlil k tak hanebnému označení banky (či jakékoli jiné firmy), jak jste to učinil Vy, ve svém nedávném článku.

Jistě velmi dobře víte, že podstatou vztahu otrokáře a otroka je fyzické donucení, tj. iniciace fyzické síly vůči nevinému člověku. Je to vztah, kdy jeden člověk doočíbijícím způsobem upírá jinému svobodu pohybu, svobodu jednání a - pod pohrůžkou fyzické síly - s otrokem jedná jako se svým majetkem.

Velmi dobře víte, že vztah banky a klienta je dobrovolným obchodním vztahem bez jakéhokoli násilí. Klient i banka mají smluvní možnost ze vztahu vystoupit, nikdo nikoho nenutí. Tečka.

Vaše ostudné použití termínu otrokáři k označení bank není náhodné. Samozřejmě velmi zřetelně vypovídá o Vašem vztahu ke svobodě, businessu a k tržnímu hospodářství. Jejich podstatu jste nikdy nepochopil.

Vězte, že otrokářem není banka, nýbrž stát, který svými iracionálními a hanebnými regulacemi ničí jednu oblast hospodářství za druhou, bankovnictvím počínaje a zdravotnictvím konče. Napadlo Vás někdy, pane Prouzo, že stát je z definice nástrojem použití síly? Napadlo Vás někdy, že nekonečná řada nemravných zákonů zotročuje dnes a denně milióny nevinných lidí?  Napadlo Vás někdy, že morální je používat sílu pouze v sebeobraně a proto morálními funkcemi státu jsou pouze obrana, bezpečnost a justice?

Hovoříte-li o otrokářích, pane Prouzo, nemluvte o bankách. Mluvte o státu, o ministerstvu financí, o Evropské unii a jim podobných (Vám velmi dobře známých) institucích, které jsou mašinérií zla, o institucích zotročujících a vysávajících nevinné lidi, aby svou kořist předaly absurdním institucím typu Světové banky, která z lidem ukradených peněz financuje diktátorské režimy po celém světě.

A až se naučíte používat pojem otrokář a otrok, tak můžete začít studovat pojem "terorista", abyste ho příště (ani v uvozovkách!) nepoužíval k označení klientů bank.